Horst, gezellig wonen in het groen

Horst aan de Maas is een gemeente met meerdere dorpen in het noorden van Limburg met het dorp Horst als centrumfunctie. Hier woon je in een afwisselend landschap met prachtige natuurgebieden, vlak bij rivier de Maas. Een perfecte woonomgeving voor mooie fietstochten langs de Maas, genieten van lokale lekkernijen in een van de dorpen. Ga bijvoorbeeld verse asperges of een heerlijk ijsje proeven in Grubbenvorst. Of houd het wat dichter bij je nieuwe huis, en ga op ontdekking in Horst-centrum. Daar tref je een grote variatie aan lokale ondernemers. Op zoek naar groter vermaak voor de kleintjes? Dan heb je geluk, want je woont hier vlakbij Toverland en Aardbeienland. Urenlang speelplezier voor de kinderen! Een dagje varen op de Maas of een dagje winkelen in Venlo behoren ook tot de mogelijkheden in de directe omgeving.

Situatieschets

De nieuwe woningen komen op loopafstand van het centrum van Horst, bij de rotonde op de hoek van de Van Douverenstraat en de Venloseweg. De vogelvluchtimpressie hiernaast geef een indruk van het projectplan.

Huisarts & Apotheek
Huisartsenpraktijk Nieuws Huys en Huisartsenpraktijk Het Zorghoes liggen ongeveer 1000 meter vanaf Disselhoff. Voor uitgebreidere medische zorg kun je terecht bij het Medisch Centrum Viecuri en diverse ziekenhuizen in regio Noord-Limburg.
Winkelen
In Horst Centrum kun je terecht voor een gezellige middag winkelen. Je vindt er meer dan 100 speciaalzaken die een breed assortiment aanbieden. Voor, tijdens of na het winkelen kun je genieten van een kopje koffie en een lunch. Elke dinsdag is er een gezellige weekmarkt tussen 09:00 en 12:00, waar je terecht kunt voor een uitgebreid aanbod aan verse producten.
Kasteelpark Ter Horst
Kasteelpark Ter Horst met het vroegere Huys ter Horst is een bezoek waard. Hier vind je ook de sportvelden en het strandbad Kasteelse Bossen.
Museum de Kantfabriek
In dit museum, gevestigd in een Rijksmonument, word je ondergedompeld in de wondere wereld van de textielnijverheid en -industrie van de regio Horst. Er zijn wisselexposities en je kunt ook zelf aan de slag tijdens workshops en cursussen gerelateerd aan textiel.
John's Foodstore
Zin in een lekker ontbijtje, lunch of avondeten? Bij John's Foodstore kun je terecht voor een uitgebreid menu. Van tosti tot pannenkoek, van complete maaltijd tot softijsje. Ook perfect voor met kinderen, want er is een ballenbak. Smakelijk eten!
Natuurgebeid 't Ham en Reulsberg
Deze twee natuurgebieden bieden samen een afwisselende natuurervaring voor een heerlijke wandeling.
Zwembad de Berkel
Zin in een sportieve middag? Ga lekker zwemmen! Bij zwembad de Berkel kun je terecht voor vrij zwemmen, baantjes zwemmen, discozwemmen en voor een uitgebreid scala aan zwemlessen.
Bistro Gossimijne
Heerlijk ontspannen genieten van een bijzondere lunch of avondje uit eten? Dan ben je welkom bij Bistro Gossiemijne. Zoals ze zelf zeggen: "Tapas of à la carte, groot of klein, thuis of bij ons op de zaak: ons aanbod is als de tas van Mary Poppins, er komt geen eind aan." Dat wordt genieten dus!
Cultureel centrum 't Gasthoês
Voor een culturele beleving kun je terecht in 't Gasthoês. Film, toneel, muziek, het uitgebreide aanbod zal je verrassen!
Pretcafé de Beurs
Voor een gezellig avondje uit kun je terecht in Pretcafé de Beurs. Bijkletsen op het terras, een drankje in het bruin café met een borrelhapje erbij.
Het Schuitwater
Ga op ontdekkingsreis in dit gevarieerde natuurgebied rond een oude Maasgeul. Met moerassige stukken en ook juist droge zandgronden is hier genoeg te ontdekken. Van bijzondere planten en paddenstoelen tot insecten en vogels. Wandelschoenen aan en verrekijker mee dus!
Kasteeltuin Arcen
Steek met een pontje de Maas over en bezoek Kasteel Arcen met de bekende kasteeltuinen. Dwaal door de prachtig aangelegde tuinen en geniet van de bloemenpracht.

Vervoer (auto, fiets, openbaar vervoer)

Bushalte Venloseweg ligt op drie minuten lopen vanaf Disselhoff. Vanuit deze bushalte reis je eenvoudig naar bijvoorbeeld Venray Centraal (15 minuten) of naar omliggende dorpen. Station Horst is een goed startpunt om met de trein naar onder meer Maastricht, Utrecht of Amsterdam te reizen. Liever met de auto? Binnen enkele minuten ben je op de A73 voor een snelle reis naar Venlo of Nijmegen. Ook op de fiets valt er genoeg te ontdekken, en met een e-bike woon je hier op de ultieme plek voor prachtige dagtochten.

Prijswinnend ijs

Het is weekend, mooi weer en jullie willen wat leuks gaan doen. Wat dacht je van een heerlijk schepijsje eten bij Clevers in Grubbenvorst? Dat is genieten voor alle leeftijden! Of geniet van de prachtige rozen die in Lottum gekweekt worden, een waar feest voor de zintuigen. Je kunt hier terecht bij het bezoekerscentrum de Rozenhof. Voor de kinderen zijn er leuke uitstapjes in de buurt, zoals Mattel Play! in Sevenum, themapark Aardbeienland in Horst of Toverland in Sevenum. Wil je liever wat cultuur snuiven? Dan is het Peelmuseum in America, het Limburgs Museum en of een bezoek aan de kasteeltuin een Arcen een aanrader.

In de omgeving